Predlog zakona o znanstveno raziskovalni dejavnosti

Sreda, 14. februar 2018

Državni svet je v sredo, 14. februarja 2018 organiziral posvet o predlogu novega zakona o znanstveno-raziskovalni dejavnosti.

Posvet je bil namenjen strokovni razpravi o ključnih konceptih, problemih, o dogovorjenih in odprtih členih zakona. Predstavniki civilne in strokovne sfere so predstavili pripombe in s tem pripomogli k oblikovanju kvalitetnega zakona.

Posvet je odprl predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca, predlog zakona, ki je v vladnem usklajevanju, je predstavila ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.

Svoja stališča so predstavili prof. dr. Tadej Bajd iz SAZU, prof. dr. Matjaž Mikoš iz Inženirske akademije Slovenije, predsednica KOsRIS - koordinacije samostojnih raziskovalnih inštitutov Slovenije prof. dr. Sonja Novak Lukanovič, direktor IJS in član delovne skupine za sprejem zakona prof. dr. Jadran Lenarčič, predsednik Rektorske konference prof. dr. Danilo Zavrtanik, prof. dr. Klavdija Kutnar iz Univerze na Primorskem, predsednica Sveta RS za znanost in tehnologijo prof. dr. Tamara Lah Turnšek, predsednik Sveta RS za visoko šolstvo prof. dr. Mladen Franko, član Sveta RS za visoko šolstvo prof. dr. Igor Papič in državni svetnik prof. dr. Matjaž Gams.

Posvet so povezovali prof. dr. Matjaž Gams, državni svetnik za raziskovalno dejavnost, prof. dr. Branka Kalenić Ramšak, državna svetnica za visokošolsko dejavnost in prof. dr. Tamara Lah Turnšek, predsednica Sveta RS za znanost in tehnologijo.

Kamera in montaža: Pia in Milan Skledar
Video produkcija: S-TV Skledar

Posvet: Predlog zakona o znanstveno raziskovalni dejavnosti

Posvet: Predlog zakona o znanstveno raziskovalni dejavnosti