Ukrepi zoper prekarnost (predsedniki političnih strank v DS), 2018

celoten posvet

Četrtek, 10. maj 2018

Inštitut za študije prekariata, Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije in Gibanje za družbeno odgovornost, so v četrtek, 10. maja 2018 v dvorani Državnega sveta v Ljubljani pripravili okroglo mizo: Ukrepi zoper prekarnost.

Predstavniki omenjenih organizacij, Črt Poglajen, Lidija Jerkič, Branimir Štrukelj in dr. Rado Bohinc so podali svoje poglede na to, zakaj se je s prekarnotstjo potrebno soočiti takoj in v istem času na več ravneh in v uvodnem delu opisali, zakaj je potrebno za urejanje tega področja nameniti tudi dovolj visoka raziskovalna sredstva.

Na dogodku so sodelovali: mag. Dejan Židan, Luka Mesec, Marjan Šarec, mag. Alenka Bratušek, mag. Matej Tonin in namesto Karla Erjavca magistrica Julijana Bizjak Mlakar. Kljub vabilu pa ni bilo predsednika SDS, Janeza Janše in predsednika SMC, dr. Mira Cerarja.

Kot so zapisali na prvem prekarskem blogu pri nas Skozi oči prekariata, so okroglo mizo organiziran na začetku predvolilnega obdobja, da bi to temo sprejeli kot eno od relevantnih predvolilnih tem, da bi se stranke opredelile do prekarnosti in da binakali rešitve za zmanjšanje in odpravo prekariata in hkrati vplivali na koalicijski dogovor, da de-prekarizacija postane ena od ključnih programskih točk aktualne politike in da mediji zavzamejo bolj aktivno vlogo pri artikulaciji tega fenomena.

 

Kamera, montaža in fotografije: Milan Skledar/Strokovna televizija S-tv